Familieterapi

Lisbeth Beltov

Familieterapi har som metode fokus på at forbedre familiens indbyrdes relationer, kommunikation og dynamikker. Hvert enkelt familiemedlem betragtes som en del af en relationel sammenhæng (familien), og derfor arbejdes der terapeutisk med familiens relationer, mønstre og adfærd.

Jeg har et bredere fokus ved familieterapi end ved individuel terapi. Familieterapi fokuserer nemlig både på hvert enkelt familiemedlem og ikke mindst på relationerne mellem familiemedlemmerne. Det relationelle perspektiv, dvs. måden vi er sammen på, er afgørende for den enkeltes trivsel og udvikling, og derfor er det hovedfokus i familieterapi.

Hvorfor gå i familieterapi? Mange familier opsøger familieterapi, når et eller flere medlemmer af familien ikke trives. Det påvirker nemlig ofte hele familien. Familieterapi kan også være gavnligt, når der opstår problemer og konflikter i familien, som det er svært at løse.

Det kunne være:

  • At et barn eller flere af børene i familien mistrives
  • Konflikter mellem forældrene, der påvirker børnene
  • Konflikter mellem voksne søskende
  • Oplevelsen af at blive modarbejdet eller ikke at blive hørt
  • Skilsmisse, der påvirker børnene
  • Tristhed eller psykisk sygdom hos en eller flere familiemedlemmer
  • Udfordringer i relationen til svigerfamilien

I familieterapi vil jeg hjælpe med at skabe nye udvidende perspektiver på jeres families problematikker og derved skabe grundlag for, at alle i familien kan trives bedre. Jeg vil hjælpe jer med at få en forståelse for den måde, I er sammen på som familie og på, hvordan i som familie håndterer konflikter. Jeg hjælper med at få øje på, hvad der sker mellem jer som familie, og hvordan dette kan skabe eller fastholder problemerne.

Familieterapi tager udgangspunkt i familiesamtaler, hvor jeg møder jer alle på samme tid. I samtalerne er der plads og tid til, at alle i jeres familie kan udtrykke sig og blive lyttet til. Det er essentielt at alle føler sig set, hørt og forstået.

Har du spørgsmål?